Contacten beheren

Contacten beheren

Contacten beheren

INFO: Je contactlijst is de verzamelplaats van alle leden (actief en oudlid). Hier kun je de contactgegevens en geschiedenis van elk lid raadplegen.
WAAR? Via het menu "contacten > beheren" kun je de contactenlijst terugvinden

Contactenlijst

In je contactenlijst zie je actieve leden en contactpersonen.

Wat is een actief lid? 

Iedereen die op dit ogenblik is ingeschreven voor een cursus of activiteit die momenteel bezig is of nog moet beginnen en alle gebruikers die een beurt gebruikt hebben van hun beurtenkaart in de laatste 3 maanden worden als actief lid beschouwd. Clubbeheerders (iedereen die via rechtenbeheer is aangeduid als beheerder) zijn ook actieve leden.

Wat is een oud lid?

Een oud lid was ooit ingeschreven op je aanbod maar heeft momenteel geen actieve inschrijvingen.

Wat is een contactpersoon?

Een contactpersoon heeft geen account op Ledenbeheer. Een contactpersoon kan bvb een sponsor, leverancier enz.. iemand die dus geen login nodig heeft op het platform.
Je maakt alleen contactpersonen aan als je die persoonsgegevens ook in je contacten wil zien.
Je kan een contactpersoon niet inschrijven voor cursussen of activiteiten

Contactlijst personaliseren

Kolommen kiezen en rangschikken

Rechts bovenaan staat een knop 'kies kolommen', daarmee kun je bepalen welke kolommen je wil zien in je contactenlijst en in welke volgorde.Contacten bewerken

Naam en voornaam kun je als clubbeheerder niet aanpassen.
Een gebruiker kan met één account inschrijven bij meerdere sportclubs die Ledenbeheer gebruiken, als de standaard informatie (naam, voornaam) aangepast wordt dan is dat voor elke club zo. Daarom kunnen alleen de leden dit aanpassen via hun profiel.
Alle andere gegevens kun je wel aanpassen, omdat deze clubspecifiek zijn, dat doe je door te klikken op iemand zijn naam en daarna rechts bovenaan te klikken op het gele potloodicoon’.

Contacten blokkeren

In sommige gevallen kan het handig zijn om leden te blokkeren, bvb bij wanbetalers. Dit kun je snel doen door zijn/haar profiel open te doen, het profiel bewerken en klikken op 'blokkeer gebruiker'.

Je blokkeert telkens het volledige gezin en niet slechts één gezinslid.
INFO: Een geblokkeerd lid kan niet meer inschrijven met zijn account voor jouw club. Ze kunnen wel nog inloggen om hun mutualiteitsattesten te downloaden of inschrijven bij andere clubs die Ledenbeheer gebruiken.

Contacten deblokkeren
Contacten archiveren

Leden kun je niet wissen, alleen archiveren gezien ze een geschiedenis hebben van inschrijvingen en/of aankopen. Gearchiveerde contacten komen niet op de verjaardagslijst, zullen niet meer zichtbaar zijn in je contactlijst en worden niet meer opgenomen in de communicatie.
Als deze leden ingeschreven zijn staan ze in je inschrijvingslijsten als doorstreept zodat je ziet dat dit een gearchiveerd lid is.
Als leden volledig gewist willen worden uit het systeem dienen ze contact op te nemen met de supportdienst van Ledenbeheer.

Een contact terug toevoegen aan de contactenlijst is net zoals de video hierboven voor het deblokkeren, maar dan klik je op "toevoegen aan de contactenlijst".

Contacten exporteren naar Excel

Ledenbeheer vereenvoudigt administratie door gegevens centraal te verzamelen. Soms is exporteren nodig, bijvoorbeeld voor verzekeringen of boekhouding, en dat kan moeiteloos naar Excel.


Ledenbeheer exporteert enkel de gegevens die op dat moment zichtbaar zijn. Via kies kolommen (rechtsboven) bepaal je welke informatie je op je scherm wil zien.


  • Related Articles

  • Contacten segmenteren (groeperen)

   Contacten segmenteren INFO: Een segment is een groep van leden. In Ledenbeheer kun je manuele groepen maken en automatische groepen a.d.h.v. diverse criteria. WAAR? Via het menu "contacten > beheren" kun je de contactenlijst terugvinden, in het ...
  • Contacten uitnodigen en importeren

   Accounts maken op uitnodiging Leden die nog geen account hebben op Ledenbeheer kun je uitnodigen om een account aan te maken. Dit kan door hen manueel uit te nodigen of door je contactlijst te importeren. Gebruikers uitnodigen INFO: Je kan je leden ...
  • Dubbele contacten

   Een dubbel contact is een lid met meerdere accounts op Ledenbeheer (telkens met een ander e-mailadres). Hoe ontstaan dubbele accounts? Gescheiden ouders We zien de meeste dubbele accounts bij gescheiden ouders, waarbij de mama haar account gebruikt ...
  • Uitnodigingen

   Leden uitnodigingen We kennen het allemaal: "Ja, ik moet me nog inschrijven, zal het vanavond doen als ik thuis kom," maar twee dagen later zijn ze nog steeds niet ingeschreven. Sinds de invoering van online uitnodigingen hebben we gehoord dat mensen ...
  • Wordpress integratie

   Ledenbeheer integratie met WordPress. WAAR? De Wordpress integratie kun je activeren via instellingen > integraties > WordPress Wat kan de WordPress plugin van Ledenbeheer? Contacten oplijsten: Je kunt eenvoudig contactenlijsten beheren Activiteiten ...
  • Sticky Posts

  • Grote update in het financieel luik

   Deze update komt online op maandag 13 november 2024 Ons financiële gedeelte heeft een aanzienlijke update gekregen. Laten we eens opsommen welke aanpassingen zijn doorgevoerd. Meer informatie kun je vinden in onze handleiding: Beheerderskorting Inschrijvingen