Danssport Vlaanderen

Danssport Vlaanderen

Danssport Vlaanderen integratie

Leden automatisch verzekeren bij Danssport Vlaanderen


Je leden laten doorvloeien naar Danssport Vlaanderen in 3 stappen.

1. Breng je aansluiting bij de Federatie in orde

De integratie werkt alleen als je club is aangesloten bij Danssport Vlaanderen
Om je aansluiting in orde te brengen dien je een aanvraag in te dienen via volgende link: https://www.danssportvlaanderen.be/lid-worden/inschrijven-als-club
Eens je aansluiting in orde is zal je op je Ledenbeheeraccount een menu zien staan “Danssport Vl.”.

2. Tarief instellen

WAAR? in het menu "Danssport Vl." klik je op "tarief".
Als je alle leden automatisch wil laten verzekeren vergeet dan niet aan te duiden dat de aansluiting verplicht is!
Je kan dan nog steeds tarief 0 euro instellen zodat het inbegrepen is in de prijs.

Op deze pagina heb je de mogelijkheid om voor elke leeftijdsgroep aan te geven wat de bijdrage voor het lidmaatschap bij Danssport Vlaanderen is.
Je kunt de tariefnaam ook wijzigen naar bijvoorbeeld "verzekering" door op het icoontje naast "standaard tarief" te klikken.Creëer meerdere tarieven en beslis per activiteit of leden voor hun aansluiting moeten betalen.

In veel gevallen zien we dansscholen die voor hun wekelijkse lessen een tarief instellen waarbij de verzekering boven op de lesgelden wordt berekend. Voor kampen is de prijs daarentegen inclusief verzekering.

3. Kiezen welke activiteiten er verzekerd moeten worden


WAAR? Bij elke activiteit heb je op het tabblad "instellingen" een menu Danssport Vlaanderen.

Vink aan dat activiteitsleden moeten doorvloeien naar Danssport Vlaanderen voor verzekering. Kies ook het gewenste tarief voor inschrijvende leden (zie bovenstaand tarief). Alle leden van deze cursus worden nu automatisch aangesloten bij Danssport Vlaanderen.

Naast een tarief dien je ook aan te geven welke statuten deze leden hebben.


Activeer deze optie vóór de start van de inschrijvingen. Hierdoor worden automatisch verplichte vragen van Danssport Vlaanderen aan je cursus toegevoegd. Anders heeft Danssport Vlaanderen mogelijk onvoldoende gegevens om het lid te verzekeren.
Je kan deze instelling ook activeren in bulk voor alle activiteiten in één beweging. Dit via het menu cursusaanbod > bulk bewerken.

Leden manueel verzekeren bij Danssport Vlaanderen via Ledenbeheer.

WAAR? Cursusaanbod > inschrijvingen

Net zoals je een standaard inschrijving doet. Klik op "Inschrijving toevoegen". Onderaan in de rechterkolom vind je de optie "Aansluiting Danssport Vlaanderen". Hier kun je leden voor inschrijven. Zodra de kostennota is betaald, worden deze leden automatisch overgedragen naar de federatie.

Wie is verzekerd?

Alle ingeschreven leden voor activiteiten met geactiveerde Danssport Vlaanderen integratie komen hiervoor in aanmerking. De leden dienen echter hun kostennota te betalen voordat ze worden overgedragen naar DSV.
Een volledige lijst van alle aangesloten leden vind je in het menu Danssport Vl. > aangesloten leden.

Wie is niet automatisch verzekerd?

Beurtenkaart gebruikers

Het aankopen van een beurtenkaart is nog niet gelink aan Danssport Vlaanderen. Daarom moet je beurtenkaart gebruikers manueel verzekeren.

Cursusverantwoordelijken

Cursusverantwoordelijke vloeien niet automatisch door, tenzij ze ook ingeschreven zijn op een cursus.

Beheerders

Een beheerder die geen inschrijving heeft op een cursus vloeit niet door naar Danssport Vlaanderen.

Veel gestelde vragen

Welke gegevens van de deelnemers worden gedeeld met Danssport Vlaanderen (GDPR)?

 1. Naam en voornaam
 2. Nationaliteit
 3. Geslacht
 4. Geboortedatum
 5. Adres (straat, nummer, gemeente en postcode)
 6. e-mailadres

Wat met leden die nog niet betaald hebben?

Alleen leden van wie de kostennota (voor die les) volledig of gedeeltelijk is betaald, worden doorgestuurd. Zodra een lid heeft betaald, wordt het ook doorgestuurd.

Wat als leden terug uitschrijven?

Leden die hebben betaald, worden overgedragen naar Danssport Vlaanderen. Als ze zich daarna uitschrijven voor de lessen, behouden ze hun verzekering. Bij het uitschrijven van het lid, kun je ervoor kiezen om de aansluiting bij Danssport Vlaanderen te annuleren. Deze aanvraag wordt doorgestuurd naar Danssport Vlaanderen, waar de federatie beslist over eventuele terugbetaling van het lidmaatschapsgeld.
  • Related Articles

  • Open API

   Introductie De Ledenbeheer API's zijn toegankelijk voor geregistreerde API-partners en vereisen authenticatie via een partner-token. Integratiepartners kunnen met behulp van deze API's de leden beheren en inschrijvingen verwerken voor de clubs ...
  • Voorrangsregels

   Voorrang geven aan je leden Wat zijn voorrangsregels? Door middel van voorrangsregels kan je bepaalde leden of inschrijvingsgroepen prioriteit geven bij een activiteit. WAAR? Voorrangsregels kunnen ingesteld worden op het tabblad "voorrang" bij ...
  • Activiteiten

   Activiteiten toevoegen Je kunt wekelijkse lessen, trainingen en andere eenmalige activiteiten aanbieden via Ledenbeheer. Leden schrijven zich altijd in voor een vastgestelde periode die door jouw club is ingesteld. WAAR? Om wekelijkse activiteiten ...
  • Sticky Posts

  • Grote update in het financieel luik

   Deze update komt online op maandag 13 november 2024 Ons financiële gedeelte heeft een aanzienlijke update gekregen. Laten we eens opsommen welke aanpassingen zijn doorgevoerd. Meer informatie kun je vinden in onze handleiding: Beheerderskorting Inschrijvingen