Formulieren en enquêtes

Formulieren en enquëtes in Ledenbeheer

Naast de inschrijvingsformulieren die aan een activiteit hangen is het ook mogelijk om leden een formulier te laten invullen zonder effectieve inschrijvingen.

Voorbeelden waarvoor je formulieren kan gebruiken
  1. Proeflessen
  2. Enquetes
  3. Oproep vrijwilligers
  4. Deelname show
  5. ...
WAAR? Je kan formulieren aanmaken en beheren via het menu "Formulieren".

Nieuw formulier maken

Klik rechtsboven op "Formulier toevoegen" en geef het formulier een naam. Vervolgens kun je velden toevoegen om je vragen op te stellen. Enkele beschikbare veldtypes zijn:
  1. Tekstregel (1 regel tekst)
  2. Tekstvak (meerdere lijnen tekst)
  3. Vrije tekst (tekst die je als beheerder toevoegt om duiding te geven aan je formulier)
  4. Dropdown (meerkeuze, 1 antwoord)
  5. Meerkeuze (optioneel kun je kiezen dat ze meerdere antwoorden kunnen kiezen)
  6. Adres
  7. E-mailadres
  8. Telefoonnummer
  9. Datum
  10. Land
  11. Nationaliteit
  12. Bestand
Voor elke vraag kun je ook aangeven of je de vraag over de volledige breedte van het scherm wilt weergeven of liever voor de helft. Bijvoorbeeld, bij de vragen over de naam en voornaam geven we de voorkeur aan de helft, zodat deze twee vragen naast elkaar worden geplaatst.

Andere opties zijn:
  1. Vraagstelling (De vraag die je leden zien)
  2. Opties (bij meerkeuze en dropdown)
  3. Verplicht in te vullen
  4. Hulp-informatie onder de vraag
  5. Hulp-informatie in het antwoordvakje
Onder de titel van je formulier kun je ook de unieke link vinden naar dat formulier die kan delen met je leden.

Instellingen van het formulier

Status van het formulier

1. Gepubliceerd (iedereen kan het formulier zien op je persoonlijke pagina)
  2. Privé (enkel leden met de directe link kunnen het formulier zien)
  3. Concept (niet zichtbaar voor klanten)
  4. Prullenbak

Anonimiseren van inzendingen: Wanneer gebruikers zijn ingelogd, wordt altijd de identiteit weergegeven van degene die het heeft ingevuld. Als je dit wilt voorkomen, kun je de gegevens anonimiseren door deze checkbox aan te vinken.

E-mailbevestiging versturen:

Je kunt meldingen ontvangen bij elke inzending. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om je leden een bedanktekst te e-mailen, die overeenkomt met de inhoud van het kader met "tekst bevestiging".
Bevestiging sturen per mail werkt alleen als je op het formulier ook vraagt naar een e-mailadres.

Samenvatting

Op het tabblad samenvatting zie je grafieken van meerkeuze vragen.