Goed te keuren inschrijvingen

Goed te keuren inschrijvingen

Goed te keuren inschrijvingen

Als clubbestuurder kom je vaak situaties tegen waarin mensen zich per ongeluk inschrijven voor de verkeerde activiteit of waarbij bijvoorbeeld een moeder zichzelf in plaats van haar dochter inschrijft. Dankzij de functie "goed te keuren inschrijvingen" hoef je hier geen zorgen meer over te maken. Wanneer de leeftijd van de deelnemer niet overeenkomt met de ingestelde leeftijdsgroep voor een activiteit, moet de inschrijving worden goedgekeurd door de clubbeheerder.

Inschrijvingen die binnen de ingestelde leeftijdsgroep vallen voor een activiteit worden automatisch verwerkt zonder tussenkomst van de clubbestuurder.

Goed te keuren


WAAR? Je kunt de goed te keuren inschrijvingen als clubbestuurder beheren via je dashboard of via het menu "Inschrijvingen".

Wanneer moet een inschrijving worden goedgekeurd?

Afwijking in leeftijdsgroep

Als de leeftijd van de ingeschreven persoon niet overeenkomt met de ingestelde leeftijdsgroep voor een activiteit, moet deze inschrijving worden goedgekeurd.

Kortingscode met goedkeuring

Als je kortingscodes gebruikt en je wilt dat sommige kortingscodes eerst worden goedgekeurd voordat ze kunnen worden toegepast, kun je deze functie instellen. Dit voorkomt onrechtmatig gebruik van kortingen, bijvoorbeeld bij kortingscodes voor specifieke lidmaatschappen.

Alle inschrijvingen zijn goed te keuren

Je kan per activiteit aanduiden of leden goedkeuring nodig hebben of niet. Doe je dit liever voor alle inschrijvingen dan kan je dat instellen via "instellingen > algemeen".

Dit heeft wel een negatieve invloed op de betalingen vermits je leden niet meteen online kunnen betalen. Ze moeten steeds wachten op de goedkeuringsmail.

Gevolgen voor de leden

Goedkeuren van de inschrijving

Als een inschrijving moet worden goedgekeurd, wordt er een plaats gereserveerd voor die persoon totdat de clubbestuurder beslist om de inschrijving goed te keuren. Zodra de inschrijving is goedgekeurd, wordt er automatisch een kostennota naar de gebruiker gestuurd en wordt de persoon opgenomen in de juiste deelnemerslijst.

Afkeuren van de inschrijving

Als je besluit om de inschrijving af te keuren, zijn er drie opties:
   1. Alleen de korting afkeuren (vink alleen de korting aan en sla op).
   2. De activiteit of persoon omboeken (klik op de pijltjes om de activiteit te wijzigen en selecteer een passende activiteit).
   3. De volledige inschrijving afkeuren (vink de activiteit aan die je wilt afkeuren).

Bij volledige afkeuring van de inschrijving kun je ook een persoonlijke boodschap sturen, zodat de ingeschreven persoon begrijpt waarom de inschrijving is afgewezen. Dit opent ook weer een plaats voor andere inschrijvingen.

  • Related Articles

  • Inschrijvingen opvolgen

   Inschrijvingen opvolgen in Ledenbeheer Binnen Ledenbeheer kun je altijd het huidige aantal inschrijvingen in je organisatie zien. Inschrijvingen worden altijd per actieve activiteit geteld. Activiteiten die zijn afgerond, worden niet meer meegeteld ...
  • Inschrijvingen toevoegen als beheerder

   Inschrijvingen toevoegen als beheerder Manueel inschrijvingen toevoegen Als beheerder van de organisatie kun je ook handmatig inschrijvingen toevoegen, wat handig is voor evenementen zoals open dagen, inschrijvingsmomenten, of om klanten te ...
  • Groepsinschrijvingen

   WAAR? Groepsinschrijvingen kun je activeren per activiteit in het tabblad instellingen Met groepsinschrijvingen kunnen leden zichzelf en andere personen inschrijven via één winkelmandje. De persoon die de inschrijving uitvoert, is verantwoordelijk ...
  • Inschrijvingen afsluiten

   Hoe sluit je de inschrijvingen af? Dit kan op verschillende manieren: door de inschrijvingsperiode te laten verlopen, de status van de activiteit te wijzigen naar privé of door het tarief uit te schakelen. Inschrijvingsperiode afsluiten WAAR? Ga naar ...
  • Inschrijvingen annuleren of verwijderen

   Inschrijvingen verwijderen Iemand uitschrijven of de inschrijving annuleren/verwijderen kan op drie manieren. Inschrijving annuleren WAAR? Via het menu "activiteiten" => "inschrijvingen" zoek je de activiteit waaruit je leden wil verwijderen. Je ...
  • Sticky Posts

  • Grote update in het financieel luik

   Deze update komt online op maandag 13 november 2024 Ons financiële gedeelte heeft een aanzienlijke update gekregen. Laten we eens opsommen welke aanpassingen zijn doorgevoerd. Meer informatie kun je vinden in onze handleiding: Beheerderskorting Inschrijvingen