Google tag manager

Google Tag Manager is een online tool waarmee je gemakkelijk doelen of events kunt instellen die je wilt meten. Zo kan je meten hoe vaak er op een bepaalde knop wordt geklikt, bijvoorbeeld voor een inschrijving van een bepaalde cursus. En nog zoveel meer. Het enige wat je moet doen, is enkele regels code die Google Tag Manager zelf genereert, kopiƫren in de website die je zelf of via Ledenbeheer hebt gemaakt. Vervolgens bepaal je via Google Tag Manager wat je wilt meten en verschijnen de gegevens automatisch in een platform naar jouw keuze, zoals bijvoorbeeld Google Analytics of Facebook Business Suite.

Naam eventBetekenisVariabelen gegevenslaag
view-itemWanneer een gebruiker een cursus of activiteit detail bekijkttitle, startPrice, type, taxonomies, levels, tariffs (lijst)
Tarieven lijsttitle, price
add-to-cartWanneer een gebruiker een item toevoegd aan het winkelmandjetitle, type, price, quantity
Cursus of activiteit activity, course... + tariff, taxonomies, levels
Beurtenkaart pass... + credit
Product product... + variant, category
Extra dienst service...
begin-checkoutWanneer een gebruiker naar stap 2 (gegevens) gaat in het winkelmandjeitems (lijst), payNow, payLater, subTotal, discount, rounding, paymentMethods
Items lijsttitle, quantity, price, type
Items lijst cursus / activiteit... + tariff, taxomomies, levels
Items lijst product... + category
Items lijst beurtenkaart... + credit
Items lijst extra dienst...
add-payment-infoWanneer een gebruiker een betalingsmethode bevestigdbegin-checkout + paymentMethods
submit-cartWanneer een gebruiker een registratie doet in het winkelmandjeadd-payment-info + transaction_id