Video zone

Video zone

Eenvoudig video's delen met je leden, dat is waar het om draait! Heb je een opname gemaakt van je training? Dan kun je deze gemakkelijk delen met de ingeschreven leden via Ledenbeheer. Hier zijn de 3 stappen om je video te delen:

Stap 1: Opnemen

Neem je dansles of training op.

Stap 2: Uploaden


Je hebt de keuze tussen Youtube en Vimeo. Onze voorkeur gaat uit naar Vimeo, en de redenen hiervoor worden uitgelegd in het artikel "3 voordelen van Vimeo voor dansscholen".

Upload naar Youtube:

Upload de video naar Youtube en stel de status in op "verborgen (unlisted)". Hierdoor worden de video's niet weergegeven op je kanaal. Alleen leden met de link kunnen de video bekijken.

Upload naar Vimeo:

Bij de instelling "who can watch this video" kies je voor "hide from Vimeo". Hierdoor krijgen leden geen link te zien om te delen met anderen. Kopieer nu de link van de video en plaats deze in de videosectie van Ledenbeheer.

Meer informatie over de privacy-instellingen kun je vinden in de documentatie van Vimeo zelf.

Stap 3: Ledenbeheer

Voeg de videolink toe in Ledenbeheer. Dit doe je door in het menu te klikken op "videosectie" en vervolgens op "video toevoegen".

 1. Geef je video een naam, deze naam is zichtbaar in het video-overzicht.
 2. Plak de link naar de video in het juiste veld.
 3. Voer een datum in waarop de video is opgenomen, zodat je later snel de juiste video kunt terugvinden.
 4. Voeg een beschrijving of uitleg toe aan je video als dat nodig is.
 5. Wijs aan voor welke activiteiten deze video zichtbaar moet zijn. Je kunt in dit veld typen en zo een of meerdere selecteren.
 6. Sla de informatie op en je bent klaar!
Klaar! Alle gebruikers die zijn ingeschreven en betaald hebben voor de betreffende cursus zullen de video zien verschijnen op hun Ledenbeheer profiel.

Aanvullende instellingen

Rechten

Via het menu "instellingen > rechtenbeheer" heb je twee soorten rechten voor de videosectie.

 1. Toegang tot de videosectie: Je kunt hier aangeven of de geselecteerde beheerder toegang krijgt om de videosectie te beheren.
 2. Toestemming om video's toe te voegen aan jouw activiteiten: Hiermee kun je aangeven dat een docent de rechten krijgt om video's toe te voegen aan zijn cursus of activiteit.

  • Related Articles

  • Contacten beheren

   Contacten beheren INFO: Je contactlijst is de verzamelplaats van alle leden (actief en oudlid). Hier kun je de contactgegevens en geschiedenis van elk lid raadplegen. WAAR? Via het menu "contacten > beheren" kun je de contactenlijst terugvinden ...
  • Wordpress integratie

   Ledenbeheer integratie met WordPress. WAAR? De Wordpress integratie kun je activeren via instellingen > integraties > WordPress Wat kan de WordPress plugin van Ledenbeheer? Contacten oplijsten: Je kunt eenvoudig contactenlijsten beheren Activiteiten ...
  • Beurtenkaarten configureren en gebruiken

   Digitale beurtenkaarten Een online beurtenkaart geeft je als club of vereniging nog extra voordelen. Dankzij het reservatiesysteem kan je sportlessen met een beperkte capaciteit toch heel gemakkelijk organiseren (bijvoorbeeld het exacte aantal ...
  • Groepsinschrijvingen

   WAAR? Groepsinschrijvingen kun je activeren per activiteit in het tabblad instellingen Met groepsinschrijvingen kunnen leden zichzelf en andere personen inschrijven via één winkelmandje. De persoon die de inschrijving uitvoert, is verantwoordelijk ...
  • Sticky Posts

  • Grote update in het financieel luik

   Deze update komt online op maandag 13 november 2024 Ons financiële gedeelte heeft een aanzienlijke update gekregen. Laten we eens opsommen welke aanpassingen zijn doorgevoerd. Meer informatie kun je vinden in onze handleiding: Beheerderskorting Inschrijvingen