Ledenbeheer.be

Updates maart 2024

Updates maart 2024

Statistieken en rapporten (Beta)

Wat is een bètaversie? Een bètaversie is een testversie die gedurende 2 maanden beschikbaar is voor alle licenties. Na de testperiode zal deze functionaliteit alleen beschikbaar zijn voor Pro-gebruikers.
Kom je nog een foutje tegen, laat het ons zeker weten (support@ledenbeheer.be).

🎉 Groot nieuws! Onze nieuwe statistiekenmodule biedt jou een allesomvattend inzicht in jouw club. Ontdek hoeveel leden opnieuw inschrijven en hoeveel afvallen. Waarom verlaten ze de club? Is er een hogere uitval op specifieke locaties of bij bepaalde docenten/trainers? Bekijk de gemiddelde leeftijd en de geografische spreiding van je leden op een visuele kaart. Ontdek hoeveel kortingen je club heeft gegeven, welke het meest gebruikt zijn en welke leden de meeste korting hebben gekregen. En dat is nog maar het begin! Met onze standaard dashboards krijg je direct een helder overzicht, maar je kunt ook zelf dashboards maken en eigen widgets toevoegen voor een gepersonaliseerd resultaat. 🚀In onze handleiding vind je alvast hoe de statistieken werken en hoe je ze kunt instellen: https://support.ledenbeheer.be/portal/nl/kb/articles/statistieken-en-rapporten

Zie je het menu statistieken niet staan? Vraag dan aan je clubbeheerder om je de nodig rechten te geven.


Communicatie

Mailchimp

Mailchimp heeft wijzigingen aangebracht in zijn API-koppeling, en we hebben onze integratie hierop aangepast.

Testmails

Voorheen moest je eerst een e-mailadres invullen om een testmail te versturen, maar we hebben dit aangepast zodat je nu eenvoudig leden kunt selecteren.

Validatie e-mailadressen

Sinds vorige maand worden alle e-mails verzonden via een externe partner, wat ons meer controle geeft. Hierdoor hebben we ook beter inzicht gekregen in het aantal foutieve e-mailadressen dat wordt gebruikt bij het aanmaken van een profiel. Adressen zoals hormail.com (in plaats van hotmail.com) en gemail.com (in plaats van gmail.com) worden nu geblokkeerd, zodat leden worden gewaarschuwd voor fouten.


Varia

Contacten

Het importeren van leden is net een heel stuk makkelijker geworden, ideaal voor organisaties die met Ledenbeheer willen starten.

Omboeken van gezinsleden en cursussen

  • Als je een inschrijving omboekt naar een goedkopere cursus dan krijg je nu de vraag of je die klant het verschil wil terugbetalen.
  • Bij het omboeken van gezinsleden kun je nu kiezen of de korting herberekend moet worden of niet


Direct online betalen

Indien een betaling mislukt of geannuleerd wordt door de gebruiker, zal de bestelling vanaf nu onmiddellijk vervallen. Voorheen bleef de bestelling nog een uur geldig en ontving het lid een melding over een openstaande kostennota. Dit is nu gewijzigd, waardoor de bestelling direct wordt geannuleerd en leden een melding krijgen om de bestelling opnieuw uit te voeren. Hierdoor worden plaatsen niet langer onnodig lang voorbehouden.


Ticketverkoop

Je kan nu de automatische wachtlijsten uitschakelen per evenement. De wachtlijst blijft er wel staan, maar de leden worden niet automatisch verwittigd dat er plaatsen vrij zijn gekomen. Zo kun je als club zelf bepalen wie de plaatsen krijgt.

Omzetrapport

Er is een foutje rechtgezet waarbij de beheerderskorting in combinatie met een gewone korting werd meegeteld als omzet.