Aanwezigheden opnemen als trainer/docent

Aanwezigheden opnemen als trainer/docent

Aanwezigheden opnemen als trainer/docent

Je kunt een trainer of docent toestemming geven om de aanwezigheid bij de groepen waarvoor zij verantwoordelijk zijn, vast te leggen.

Trainer/docent instellen als verantwoordelijke

WAAR? De verantwoordelijke stel je in per activiteit op het tabblad algemeenKies daar je docent uit de lijst van leden of voeg een nieuwe gebruiker toe.


De docent krijgt hierna een e-mailmelding om te bevestigen.
Vervolgens kan de docent inloggen met het uitgenodigde e-mailadres. Als ze proberen in te loggen met een ander e-mailadres, kunnen ze geen aanwezigheden bijhouden. Dit lijkt logisch, maar soms ontstaan hier toch problemen.
Als je wilt dat een docent aanwezigheden mag registreren voor alle lessen, dan kun je hem/haar als beheerder toevoegen via "Instellingen" > "Rechtenbeheer" en aangeven dat hij/zij aanwezigheden mag registreren voor alle activiteiten.

Aanwezigheden opnemen

Als de docent de uitnodiging heeft bevestigd kun je hem of haar als verantwoordelijke aanduiden van een cursus. Hierdoor krijgt hij automatisch de rechten om aanwezigheden op te nemen voor die activiteit.
Een docent ziet op zijn profiel nu de activiteiten staan waar hij voor verantwoordelijk is en kan aanwezigheden opnemen.


Bij het registreren van aanwezigheden kan een trainer of docent alleen de naam en voornaam van een deelnemer zien, samen met de betalingsstatus. Uit het oogpunt van GDPR worden er geen persoonlijke gegevens van dat lid weergegeven.
Als je wilt dat een docent of trainer toch de gegevens van een lid kan zien, moet je hen als beheerder toevoegen via "Instellingen" -> "Rechtenbeheer" en hen het recht geven om "Contactgegevens te tonen bij aanwezigheden."
Naast elke persoon zie je twee pictogrammen:
 1. Een blauw pictogram van een profiel: Hiermee kun je extra rechten toekennen aan je trainers om persoonlijke gegevens van dat lid te bekijken.
 2. Een potloodpictogram: Dit gebruik je om een notitie over die persoon voor die specifieke sessie op te nemen. Hiermee kun je bijvoorbeeld afwezigheden van tevoren in de notities vermelden.
Verantwoordelijke trainers staan ook aangeduid in de aanwezigheidslijsten, zo kun je ook hun aanwezigheid bijhouden.

Aanwezigheidsmatrix

De aanwezigheidsmatrix biedt een snelle samenvatting van alle sessies en de ingeschreven deelnemers. Hiermee kun je in één oogopslag zien wie aanwezig was op een specifieke datum in een overzichtelijke weergave. In de aanwezigheidsmatrix kun je ook de aanwezigheden registreren. Ledenbeheer berekent ook automatisch hoeveel keer de persoon aanwezig was.


WAAR? De aanwezigheidsmatrix kun je raadplegen via de knop bovenaan aanwezigheden.
De aanwezigheidsmatrix kun je ook downloaden in Excelformaat

Beurtenkaarten registreren

Een trainer/docent kan ook het recht krijgen om beurtenkaarten te registreren. Meer informatie kun je vinden in dit artikel: https://support.ledenbeheer.be/portal/nl/kb/articles/beurtenkaarten#Beurten_manueel_registreren_als_club

  • Related Articles

  • Inschrijvingen toevoegen als beheerder

   Inschrijvingen toevoegen als beheerder Manueel inschrijvingen toevoegen Als beheerder van de organisatie kun je ook handmatig inschrijvingen toevoegen, wat handig is voor evenementen zoals open dagen, inschrijvingsmomenten, of om klanten te ...
  • Beurtenkaarten configureren en gebruiken

   Digitale beurtenkaarten Een online beurtenkaart geeft je als club of vereniging nog extra voordelen. Dankzij het reservatiesysteem kan je sportlessen met een beperkte capaciteit toch heel gemakkelijk organiseren (bijvoorbeeld het exacte aantal ...
  • Activiteiten

   Activiteiten toevoegen Je kunt wekelijkse lessen, trainingen en andere eenmalige activiteiten aanbieden via Ledenbeheer. Leden schrijven zich altijd in voor een vastgestelde periode die door jouw club is ingesteld. WAAR? Om wekelijkse activiteiten ...
  • Adviezen en sportadvies

   Adviesmodule in Ledenbeheer Met onze adviesmodule kun je klassen (en individuele leden) advies geven voor het komende sportjaar. Dit advies wijst hen naar de activiteiten die het beste passen bij hun werkhouding en niveau. Elke docent/trainer heeft ...
  • Video zone

   Eenvoudig video's delen met je leden, dat is waar het om draait! Heb je een opname gemaakt van je training? Dan kun je deze gemakkelijk delen met de ingeschreven leden via Ledenbeheer. Hier zijn de 3 stappen om je video te delen: Stap 1: Opnemen Neem ...
  • Sticky Posts

  • Grote update in het financieel luik

   Deze update komt online op maandag 13 november 2024 Ons financiële gedeelte heeft een aanzienlijke update gekregen. Laten we eens opsommen welke aanpassingen zijn doorgevoerd. Meer informatie kun je vinden in onze handleiding: Beheerderskorting Inschrijvingen