Alle collectiesCommunicatie
SMS-en versturen vanuit Ledenbeheer
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een sms versturen vanuit Ledenbeheer is niet gratis, bekijk onze tariefpagina voor meer informatie. Je betaald per afgeleverde sms.

SMS'en via Ledenbeheer

Verstuur dringende communicatie via SMS naar je leden.

SMS activeren

Je kan de SMS-functionaliteit activeren via het menu instellingen > mijn club > licentie.

SMS'en worden verzonden via een externe SMS centrale. De SMS'en worden dus niet verzonden vanuit je eigen GSM-nummer. Leden kunnen niet antwoorden op deze SMS'en.

SMS versturen

Om een SMS te sturen ga je naar het menu "communicatie > nieuw bericht" en kies je voor "SMS" of "E-mail en SMS".

SMS'en versturen heeft dezelfde werkwijze als het versturen van een E-mail.
Wanneer je bij stap 4 je ontvangers bevestigd zal je ook kunnen zien wat de kostprijs is.

SMS versturen bij afgelaste lessen

Afgelaste lessen zijn een vervelende zaak, gelukkig heeft Ledenbeheer hier aan gedacht. Je kunt je les aflassen en alle ingeschreven leden onmiddellijk verwittigen per e-mail en sms.

Dit doe je via het menu “cursusaanbod of extra activiteiten” en je selecteer “afgelasten”.

Je kan in één beweging de les annuleren en alle leden op de hoogte brengen.
Deze communicatie wordt standaard per mail verzonden, maar je kunt ook de optie aanvinken om dit per SMS te laten weten.

Bij afgelasten zie je direct een voorbeeld van de standaardtekst. Je hebt ook meteen de mogelijkheid om het aan te passen.

SMS versturen bij betalingsherinneringen

Via het menu "instellingen > communicatie > SMS" kun je ook aanduiden dat een SMS moet worden verzonden bij betalingsherinneringen.

Weetjes over sms’en

1. Het onderwerp van je bericht is ter info voor jezelf, dit zal niet verzonden worden per sms.

2. Bijlages kunnen niet verzonden worden per sms.

3. Een sms is steeds zonder opmaak.

Gebruik geen URL-short programma. Je mag per sms geen verkorte links sturen, dit door een wetgeving naar transparantie.

Veel gestelde vragen

Wat met leden die in 2 groepen zitten?

Dubbele contacten worden er automatisch uitgefilterd, zo ontvangt een lid maar 1 e-mail en/of sms per opgegeven e-mailadres of telefoonnummer.

Naar welke telefoonnummers worden de SMS'en verzonden?

SMS-berichten worden uitsluitend verzonden naar het telefoonnummer van het lid zelf. Als het lid geen GSM-nummer heeft opgegeven, wordt het telefoonnummer van de voogd/ouders gebruikt als alternatief.

Als je wil dat zowel het lid als de voogd/ouder standaard worden aangeschreven? Dan kun je dit instellen het menu "instellingen > communicatie > SMS".