Naar de hoofdinhoud
Proeflessen

Proeflessen zijn ideaal voor leden die een les willen uitproberen

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Proeflessen zijn inbegrepen vanaf de basislicentie.

Hoe werken de proeflessen voor je leden?

Proefles reserveren

1. Kies een les

1 Click here.

2. Klik op reserveer

2 Afterwards, click on "Reserveer".

3. Kies een beschikbare datum

3 Click on "21".

4. Klik op "reserveren"

4 Click on "Reserveren".

5. Ga naar het overzicht

5 After that, click on "Ga naar stap 2".

6. Bevestig je gegevens en klaar

6 Click on "Volgende".

Proeflessen annuleren


Proeflessen instellen als beheerder

Ga naar het menu "Cursusaanbod > beheren", open een cursus en klik op het tabblad prijzen.

Je kunt per les aangeven of proeflessen mogelijk zijn. Het is ook mogelijk om een limiet in te stellen op het aantal proeflessen dat een persoon kan volgen voor een specifieke cursus.

Prijs proefles

Standaard is een proefles gratis, maar je kunt deze ook betalend maken. Het betaalde bedrag kan je ook automatisch in korting gegeven zodra ze inschrijven voor die cursus.

Let op: de korting geldt alleen voor de cursus waarvoor de proefles is gevolgd. Als een lid een proefles volgt voor les A maar uiteindelijk inschrijft voor les B, ontvangt het lid geen korting.


Proeflessen en bezetting

Proefles zonder plaatsinname

Je vult in hoeveel proeflessen je wilt accepteren. Proeflessers nemen geen plaats in, waardoor iemand die zich inschrijft voor de volledige reeks altijd voorrang krijgt. Zolang er plaats is in de les, worden proeflessers toegelaten. Zodra de cursus volzet is, kan er geen proefles meer geboekt worden.

Proefles met plaatsinname

Stel dat je maximaal 10 plaatsen hebt en er zijn al 5 mensen ingeschreven, dan zijn er nog 5 plaatsen beschikbaar voor proeflessen. Iemand die een proefles boekt, neemt een plaats in voor de volledige les. Hierna zijn er nog 4 plaatsen beschikbaar voor zowel proeflessers als definitieve inschrijvingen.

Je kunt instellen hoe lang een plaats wordt vrijgehouden voor proeflessers. Als iemand een proefles volgt op 1 september en de plaats 5 dagen wordt voorbehouden, dan heeft dat lid 5 dagen de tijd om zich definitief in te schrijven. Daarna komt de plaats weer vrij.

Met deze opties kun je proeflessen flexibel en efficiënt beheren, zodat iedereen een kans krijgt om deel te nemen aan je cursussen.


Wanneer mogen leden een proefles volgen?


Veel clubs hebben een specifieke periode wanneer proeflessen mogen gevolgd worden, dit kun je instellen door sessies te kiezen waarop proeflessers welkom zijn.


Proeflessen opvolgen

Leden die een proefles volgen worden automatisch toegevoegd aan je aanwezigheidslijsten op de datum waarop ze gereserveerd hebben met een icoon van een proefbuis..

Daarnaast verschijnen ze ook in je inschrijvingslijsten (cursusaanbod > inschrijvingen).

We hebben een nieuw menu "proeflessen" toegevoegd onder cursusaanbod, waar je eenvoudig alle proefles deelnemers kunt terugvinden.

Ze worden gerangschikt op "aanwezig of afwezig in de proefles", en je kunt ook opvolgen of ze zich al hebben ingeschreven voor de volledige activiteit.

Automatische opvolging per e-mail

leden krijgen een mail nadat de sessies die ze geboekt hebben zijn afgelopen. De mail wordt alleen verzonden op basis van hun aanwezigheden in de les (vergeet dus niet de aanwezigheden aan te duiden).

De mail voor afwezigen en aanwezigen is anders. Bij aanwezigen vragen we of ze de proefles leuk vonden en geven we de link mee om in te schrijven.

Onderwerp: Hoe was je proefles? Laat het ons weten!

Beste [Naam],

We hopen dat je hebt genoten van je proefles [naam cursus] bij [Naam van je organisatie]! Het was geweldig om je erbij te hebben, en we zijn benieuwd naar je ervaring.

Vond je de les leuk? We horen graag wat je ervan vond! Jouw feedback helpt ons om onze lessen nog beter te maken.

Klaar om je in te schrijven? Als je net zo enthousiast bent als wij, kun je je nu definitief inschrijven. We hebben nog een plekje voor je en we zouden het fantastisch vinden om je als vast lid te verwelkomen.

Klik hier om je inschrijving af te ronden: [Inschrijvingslink]

>> als de plaats voorbehouden word dan deze zin toevoegen: We reserveren je plek tot en met [datum]; daarna komt deze weer beschikbaar voor andere geïnteresseerden.

Als je vragen hebt of nog twijfelt, neem dan gerust contact met ons op. We staan klaar om je te helpen.

We kijken ernaar uit om je weer te zien in onze lessen!

Bij afwezigen zeggen we dat het jammer is dat ze niet aanwezig waren.

Beste [Naam],

We merkten dat je helaas niet aanwezig was bij je geplande proefles [naam cursus] bij [Naam van je organisatie], en we hebben je gemist!

Wil je toch nog een proefles volgen?

We begrijpen dat er soms iets tussendoor kan komen. Als je nog steeds interesse hebt, plannen we graag een nieuwe proefles voor je in.

Klik hier om een nieuwe afspraak te maken: [Linknaarinschrijvingspagina]

We hopen je binnenkort alsnog te zien in onze lessen!


Veel gestelde vragen

Kunnen proeflessen gecombineerd worden met koppeldans?

Neen

Kunnen proeflessen gecombineerd worden met groepsinschrijvingen?

Neen

Kan ik als beheerder iemand inschrijven voor een proefles?

Nog niet, dit is nog in ontwikkeling

Houden proeflessen rekening met leeftijdsbeperkingen

ja, proeflessen houden rekening met de goed te keuren regels.

Kunnen leden zelf kiezen wanneer ze naar een proefles komen?

Als club kies je een periode waarin leden een proefles kunnen volgen, binnen die periode kunnen leden zelf bepalen wanneer ze komen proberen.

Was dit een antwoord op uw vraag?