Vakantieschema
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Heeft de vakantie een invloed op je aanbod?

Zijn er lessen tijdens de vakantie? Wat met feestdagen?

Het instellen van je sessies wordt nu eenvoudiger dankzij het vakantieschema.

Je kunt vooraf een vakantieschema instellen waarbij je aangeeft op welke weken/dagen er geen les is.

Deze dagen worden gemarkeerd met een blauw uitroepteken wanneer je je sessies instelt voor een activiteit/cursus.

Hoe vakantieschema instellen?

ā€‹

Stel het vakantieschema in via "Instellingen > vakantieschema"

We hebben al alle Belgische feestdagen en vakantieperiodes toegevoegd.

Je kunt deze uitschakelen als er bijvoorbeeld wel les is op Pinkstermaandag.
ā€‹

Je kan zelf zaken toevoegen aan het vakantieschema zoals examenstop, lesvrije weken enz... deze worden dan ook aangeduid in de sessies tijdens het beheren zodat je makkelijker ziet welke weken er geen lessen zijn.
ā€‹

1. het vakantieschema is te vinden bij "Instellingen".

2. Klik op de foto of op de knop.

3. Wil je zelf een vakantie of lesvrije week invoeren, klik dan op "Vakantie toevoegen".

4. Klik on "Vakantie toevoegen".

5. Klik op de cursus die je wil bewerken

6. Klik op "Periode".

7. Vul de eerst eerste en laatste lesdatum in

8. Kies de weekdag en het uur

9. Klik op "Volgende" om het lessenrooster aan te maken

10. Lessen in een vakantie periode worden nu aangeduid met een blauw icoon, zo kun je deze makkelijker verwijderen

In bulk alle vakantiedagen uit je sessies filteren

Cursusaanbod > bulk bewerken > vakantieschema

Het vakantieschema markeert alleen de lessen tijdens de vakantie, maar verwijdert ze niet automatisch. Als je toch alle lessen binnen de vakantieperiodes wilt verwijderen, kun je dit doen via bulkbewerking.